Mexicaanse rijst met stoofvlees € 3,00

02-03-2014 21:38

Wat heb je nodig: 3 ons rundvlees ( €1,50 Marokkaanse slagerij Vierambachtstraat), 3 vleestomaten (€ 0,40 Markt), Half pak rijst (€ 0.40 BAS), 1 teen knoflook, 1 runderbouillonblok, ui, scheut olie (€0,25 Tanger) handje diepvries erwten, wortel ( €0,50 Aldi)

Wat kost het:  € 3,00

Bereiding: Zet de over op 180 graden. Braad het even bruin in hete olie en doe het in een bakblik . Zet een steelpan op en voeg 500 ml water toe aan bouillonblok. Voeg de helft van de bouillon toe aan het vlees en zet dit ander half uur in de oven. Ontvel de tomaten en snijdt ze klein met de knoflook, pureer dit en doe in een pan. Voeg hier de rest van de bouillon aan toe en daarna de rijst. Kook de rijst ongeveer 20 minuten tot de bouillon verdampt is (dus niet zoals op het pak staat) en kook de laatste 10 minuten de erwten en de wortel die je in blokjes snijdt mee.

Haal het vlees uit de oven. trek het uit elkaar met een vork en voeg het toe aan de rijst.

Buen Provecho