Huisgemaakte Kippenpastei met rijst en tomatensalade € 2,90

06-03-2014 08:46

Wat heb je nodig: 1/2 pond champignons (€ 0,25 Markt. Die hadden we nog van gisteren), 2 kippenpoten (€1,00 Marokkaanse slager), lepel bloem, lepel, scheut olie, roomboter, halve ui in ringen ui (€0,25 divers), slagroom (€ 0,30 Aldi), half zakje soepgroente (€ 0,35 Bas), Half pak rijst (€ 0,35 Aldi), pond tomaten (€0,40 markt)

Wat kost het: € 2,90

Bereiding: Zet een pan met een scheutje olie op en bak even de kippenpoten en de soepgroente. Voeg er water aan toe en trek er een bouilon van. maak op smaak met peper en zout. Haal de kip eruit en pluk het vlees van de botten. Maak in een andere pan een roux van boter en bloem. Voeg wat bouillon en slagroom toe tot je een mooie massa krijjgt. Voeg daar de champignons en kip aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijdt de tomaten in plakjes en voeg er wat olijfolie en de uiringen aan toe. Breng op smaak met wat peper en zout. 

Kook de rijst zoals het pak aangeeft.

Serveer de ragout op de rijst met de tomatensalade.

Smakelijk