Gnocchi met pomodori en basilicum €3,00

12-03-2014 08:28

Wat heb je nodig: Voor de gnocchi: 1 kg aardappels (€ 0,30 Markt 25kg= €7,50), 2 losgeklopte eieren (€ 0,26 BAS), 30 gr. roomboter, 250gr Bloem (€0,25 BAS), 500gr tomaten (€0,50,- Markt), ui, wortel, stengel bleekselderij knoflook, scheutje azijn, snufje suiker, peper, zout (€0,45 BAS/ Markt), Flinke bos basilicum (€0,50 Tanger), scheut olijfolie (€0,10), beetje roomboter. Half zakje parmazaan (€0,30 BAS)

Wat kost het: € 3,00

Bereiding: Schik de aardappels en snijdt ze klein, Kook ze, gier ze af en maak er een puree van waat je de bloem en de boter doorheen roert. Laat dit afkoelen. maak een worst van de puree en bebloem deze. Snijdt de worst in plakjes en druk ze fijn met je duim of een vork. Ontvel de tomaten en ontpit de tomaten. Zet een pannetje op met olie, een beetje roomboter. Fruit de wortel, bleekselderij, ui en knoflook die je klein hebt gesneden. Doe de delen tomaten erbij met een scheutje azijn, snufje suiker en de helft van de basilicum die je heel fijn hebt gesneden. Doe de deksel op de pan en laat dit een uurtje zachtjes pruttelen. Haal daarna de deksel van de pan en laat het nog een kwartiertje inkoken. Haal de staafmixer voorzichtig door de tomaten.

Zet een pan met water en zout op, en kook hierin de Gnocchi kort tot ze aan de oppervlakte drijven.

Serveer de Gnocchi met de tomatensaus en parmazaan met de rest van de basilicum die je scheurt.