Lasagne van paddenstoelen €2,72

05-03-2014 12:40

Wat heb je nodig:  1 pak lasagnevellen (€0,89 BAS in de aanbieding), pond paddestoelen klein gesneden (€0,50 markt), 1dl melk, flinke lepel bloem, flinke klont roomboter (€0,50 divers), 3 takjes tijm (de blaadjes wel te verstaan), 2 tenen knoflook, scheutje olijfolie (€ 0,25 markt), peper, zout, 1 zakje "Parmazaan" (€0,58 BAS)

Wat kost het:  € 2,72

Bereiding: Zet de oven op 180gr. Zet een pan met water op. Zet de boter op in een steelpannetje (niet bruin laten worden). Voeg hier de bloem aan toe en fruit dit een even. Voeg daarna melk toe en maak er een bechamelsaus van die je op smaak maakt met peper en zout. Roer er een iets meer dan een half zakje kaas doorheen. Kook de lasagnevellen even kort, leg ze wel om en om, anders krijg je ze niet los. Je kunt ze straks ook ongekookt in de oven zetten, maar dan duurt het langer. Neem een koekenpan, doe er een scheut olijfolie in en bak de champignons met de gesnipperde knoflook en de tijm. Beboter een ovenschaal. Leg er een laagje lasagne vellen in, daarna wat champignons, bestrijk dit met wat bechamel (niet te veel) en herhaal dit. Druk de lagen ietsje aan zodat je straks een mooie compacte massa krijgt. Je sluit af met een beetje bechamel en de rest van de kaas. Zet dit +/- 20 minuten in de oven.

Smakelijk